| Po | Wt | 秗 | Cz | Pi | So | Ni |
| 1 | 2 | 3 | ||||
| 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
| 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
| 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
| 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Brak wydarze.
Tradycj膮 minionych lat i w tym roku uczniowie naszej szko艂y przy艂膮czyli si臋 do ogólnopolskiej akcji „艢niadanie daje moc”. Ide膮 programu jest szerzenie wiedzy o zdrowych nawykach 偶ywieniowych oraz zasadach zdrowego stylu 偶ycia. Ogólnopolskie 艣niadanie przeprowadzone w dniu 09.11. 2018r. ma na celu zwrócenie uwagi na olbrzymie znaczenie zbilansowanego i po偶ywnego 艣niadania jako najwa偶niejszego posi艂ku w ci膮gu dnia.
Po omówieniu zasad kulturalnego zachowania si臋 przy stole oraz znaczeniu zdrowych produktów w naszej diecie, pierwszaki zasiad艂y do sto艂u.
Ka偶dy mia艂 mo偶liwo艣膰 skomponowania w艂asnego 艣niadania i dobrania dowolnych sk艂adników. Oprócz chleba, mase艂ka, drobiowych w臋dlin oraz kilku rodzajów serów, dzieci mia艂y mo偶liwo艣膰 spróbowania humusu. Na stole go艣ci艂y ró偶norodne warzywa oraz owoce, a dla 艂asuchów konfitura z owoców.
Du偶ym zaskoczeniem dla wielu uczniów by艂 smak chleba 偶ytniego z ziarnami, który dzieci oceni艂y bardzo pozytywnie, wielu po raz pierwszy próbowa艂o kie艂ków broku艂a oraz mango. Ten egzotyczny owoc sta艂 si臋 艣niadaniowym hitem i zasmakowa艂 wi臋kszo艣ci dzieci.
E. Dumin, A. Skórnicka