| Po | Wt | ¶r | Cz | Pi | So | Ni |
| 1 | 2 | |||||
| 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
| 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
| 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
| 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Brak wydarzeñ.
TradycjÄ… minionych lat i w tym roku uczniowie naszej szkoÅ‚y przyłączyli siÄ™ do ogólnopolskiej akcji „Åšniadanie daje moc”. IdeÄ… programu jest szerzenie wiedzy o zdrowych nawykach żywieniowych oraz zasadach zdrowego stylu życia. Ogólnopolskie Å›niadanie przeprowadzone w dniu 09.11. 2018r. ma na celu zwrócenie uwagi na olbrzymie znaczenie zbilansowanego i pożywnego Å›niadania jako najważniejszego posiÅ‚ku w ciÄ…gu dnia.
Po omówieniu zasad kulturalnego zachowania siÄ™ przy stole oraz znaczeniu zdrowych produktów w naszej diecie, pierwszaki zasiadÅ‚y do stoÅ‚u.
Każdy miaÅ‚ możliwość skomponowania wÅ‚asnego Å›niadania i dobrania dowolnych skÅ‚adników. Oprócz chleba, maseÅ‚ka, drobiowych wÄ™dlin oraz kilku rodzajów serów, dzieci miaÅ‚y możliwość spróbowania humusu. Na stole goÅ›ciÅ‚y różnorodne warzywa oraz owoce, a dla Å‚asuchów konfitura z owoców.
Dużym zaskoczeniem dla wielu uczniów byÅ‚ smak chleba żytniego z ziarnami, który dzieci oceniÅ‚y bardzo pozytywnie, wielu po raz pierwszy próbowaÅ‚o kieÅ‚ków brokuÅ‚a oraz mango. Ten egzotyczny owoc staÅ‚ siÄ™ Å›niadaniowym hitem i zasmakowaÅ‚ wiÄ™kszoÅ›ci dzieci.
E. Dumin, A. Skórnicka