| Po | Wt | ¶r | Cz | Pi | So | Ni |
| 1 | 2 | 3 | ||||
| 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
| 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
| 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
| 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Brak wydarzeñ.
W bieżącym roku szkolnym 2017/2018 realizowana jest innowacja pedagogiczna „RECEPTA NA ZDROWIE”.
17 listopada 2017r. w godzinach popoÅ‚udniowych grupa chÄ™tnych uczniów wzięła udziaÅ‚ w warsztatach majÄ…cych na celu promowanie zdrowego odżywiania.
Uczniowie obejrzeli krótkie filmiki pokazujÄ…ce wpÅ‚yw wyboru produktów spożywczych na nasze zdrowie. NastÄ™pnie czytali skÅ‚ady zawarte w tzw. „zdrowych produktach” i w ten sposób uÅ›wiadamiali sobie jak ważne jest czytanie skÅ‚adów kupowanych produktów.
Po szczegóÅ‚owym zapoznaniu siÄ™ z piramidÄ… żywienia z chÄ™ciÄ… przygotowywali saÅ‚atki, przekÄ…ski, pasty oraz dipy, które potem wspólnie z mamami i opiekunami w miÅ‚ej atmosferze konsumowali.
Dużym powodzeniem cieszyÅ‚a siÄ™ saÅ‚atka z cieciorki i pÄ™czaku, której przepis zamieszczamy poniżej.
1 torebka kaszy pęczaku(100g)
1 puszka ciecierzycy
1 pomarańcza
kilka liści jarmużu
CaÅ‚ość polewamy sosem – 1 Å‚yżka miodu,1 Å‚yżka octu jabÅ‚kowego i 1 Å‚yżka oliwy z oliwek. CaÅ‚ość mieszamy. SMACZNEGO
Opiekunowie: E.Glanda, U.Jeziorska i B.BÄ…k
Zdjęcia TUTAJ: